Camiela Warringa

Camiela Warringa richt zich vooral op de functie van beeldende kunst om vragen te stellen en te onderzoeken.
Het werk van Camiela concentreert zich rond een vraag of gegeven waaruit verschillende werken en series ontstaan. Installaties, tekeningen, fotografie, werk op doek. De manier waarop we naar iets kijken, hoe we naar ons zelf kijken en hoe we iets definieren. Het verandelijke ervan laat zich soms even vangen in lijnen, in licht en beweging in gebeurtenissen , vormen en sporen van wat is en is geweest. Het vastleggen van het veranderlijke is op zich zelf een boeiende tegenstelling in het maken van beelden.
Series als : Are we connected, Out of hands, route 111, Timelines, zijn daar voorbeelden van.

Nicole Hermans kunsthistorica schrijft in een publicatie van Cultureel Centrum Knocke Heist, België:
“De werken en installaties van camiela warringa laten leven, ruimte en communicatie ervaren. Zoals bij de performance van de 150 karretjes in klei die als een stoet mensen door de stad Delft getrokken worden. Dit spel gaat verder als het louter tonen van karretjes maar laat mensen bukken en klein zijn, en paradijselijk fantaseren hoe zij de wereld voorruit kunnen trekken."
Bij de de installatie 'we are holding a piece of the world into our hands' schrijft Nicole Hermans : 'Het aantal, het ritme, en de vergelijkende herhaling van de vorm dwingt de toeschouwer tot een soort kosmische sensatie, waarbij het spanningsveld veroorzaakt wordt door tegenstellingen als verstand en lichaam, veel en weinig, massa en individu, materie en ruimte."

Educator- inspirator.
Momenteel is Camiela werkzaam bij de Academie voor Communicatie & Multi-media Design (CMD) in Den Bosch. Zij begeleidt daarnaast met even veel overtuiging semi professionals in verschillende werkvelden. Trainingen in visual notes en een week lang schildercursussen begeleiden op een boerderij horen allemaal bij dat fascinerende van creëren en communicatie.
Haar kracht als educator ligt in het scherp en eigenzinnig lijnen uitzetten en het aanboren van creatieve bronnen van de betreffende doelgroep. De spelende onderzoekende mens neemt zij daarbij als uitgangspunt.
Camiela Warringa zoekt in haar beeldend werk niet het leven zelf maar de kracht die het in beweging zet. De motor van het proces, die zij ook als inspirator aanboort.

Camiela Warringa field of interest lies between art, mediation and education. As a teacher and coach of students Camiela Warringa focuses on the function to ask questions, and not take normalizing structures as a set fact. Throughout the documentation of her art work you will see somebody contemplating, explaining, painting, researching and always back to basic: drawing.

Artist : Mixed media, drawing painting,Ceramics, Context-based art.
Educator inspirator : Idea devlopment, Creative concepting, Training visual notes, Motion design, Drawing – painting, Storyboarding.